Samuel Ljungblahd

Til sommeren står Samuel Ljungblahd på scenen på SommerGospel.

Samuel, født 26 desember 1976 i Umeå, Sverige.
Han er en svensk låtskriver og gospel / soul vokalist.

På slutten av 90-tallet, han satse på en solokarriere og ble i år 2000 tildelt Utbult stipend og gitt ut en EP fra et samarbeid med Stefan Olsson.

I tillegg til gospel, 60 – og 70-tallet soul, funk og R’n’B stadig trengt Samuels’ musikk gjennom årene. Noen av modellene er Stevie Wonder, Donny Hathaway, Ray Charles og Kirk Franklin.

I februar 2005 Ljungblahd slapp sitt første album, “Samuel Ljungblahd”, som inneholder dels nyskrevne og en del materiale fra EP, alle skrevet av Samuel seg selv og Stefan Olsson.

Han har blitt sett på mange stadier og i mange sammenhenger, årene 2006-2011 var han en av to leadsingers på den svenske utgaven av TV-suksessen «Dancing with the stars”

Høsten 2007 Samuel slapp sitt andre album, “Reason why”. CDen ble svært anerkjent i Sverige og selv i Norge, hvor han også gjorde en rekke konserter.

Våren 2009 gjorde han et utseende i det svenske TV-showet “Så ska det låta”. Han var stand-in for en kunstner som hadde blitt tvunget til å avbryte og lyktes så godt at på slutten av sesongen vant han SVT seere stemme på hvem folk foretrakk å se i neste sesong.

Kanskje hans største gjennombrudd til dags dato, var det releasekonsert for sitt tredje album, “No.3”. Hans store forbilde og inspirasjon Kirk Franklin besøkt Sverige og Samuel ble tilbudt å være oppvarmingsband for konserten. Under pressekonferansen før konserten møtte Samuel Kirk Franklin for første gang, og Kirk utfordret Samuel til å synge noe. Så han gjorde, og imponerte Kirk Franklin mye. Franklin tilbudt Samuel å synge under sin del av konserten. Samuel sang «Do not Cry» i duett med Nikki Ross.

Hans tredje album, No.3 (2009), har blitt rost spesielt kristen presse. Og den har fått betydelig routation på svenske riksdekkende radio. Plateslipp ble fulgt opp av en landsomfattende turné.

I løpet av 2010 Samuel har vært på flere TV-show, og ble også invitert av Sveriges første dame i sjelen, Lisa Nilsson, som gjest solist på den siste show av hennes tur.

Samuel var også en av de artistene preforming på den store “Nordisk Julekonsert” innspilt av DR (dansk fjernsyn) og luftes over hele Skandinavia i løpet av julen 2010.

I 2011 gjorde han et samarbeid MED norske kunstneren Ole Børud og gitt ut en juleplate “Someday at Christmas”. Albumet ble en stor suksess i både Norge og Sverige, og treffer de topp10 listene i begge land. Albumet ble også fulgt opp av en skandinavisk juleturné som utsolgt i flere byer.

De siste årene Samuel har turnert alle de skandinaviske landene samt andre. I 2013 gjorde han en høyt verdsatt besøk i Moskva, Russland.

I 2013 og 2014 Samuel har blitt invitert til flere nasjonale TV-show i hovedsak i Sverige, men også i Norge.

I april 2015 slapp Samuel sitt nye prosjekt “The psalmist”.
Dette er det første albumet hvor Samuel har skrevet alle låtene selv, og den er ferdig virkelig viser sitt hjerte.
Samuel fortsatt er en sann entertainer, men dette siste prosjektet har virkelig satt en ny tone i sitt arbeid.
Ting har vært å flytte mer mot departementets side av lovsang og tilbedelse og ønsket med det nye albumet er virkelig å flytte folk i en retning til en tettere relasjon med vår skaper.
Responsen så langt har vært overveldende, og mange nye dører har blitt åpnet.

En av de høydepunktene så langt i år var da Samuel ble bedt om å synge når Royal Prince of Sweden giftet seg.
I stedet for en tradisjonell salme når de går ut av kirken på slutten av seremonien, ønsket prinsen og hans prinsesse en gospelsang.
Så, foran øynene på hele nasjonen Sverige og mange andre land rundt om i Europa (bryllupet ble kringkastet over hele Europa) sang Samuel et evangelium som gjorde hele kirken, inkludert kongefamilien, danse og synge sammen.